Javnim nabavkama Beograd uštedeo 1,1 milijardu dinara

Bez autora
Apr 25 2012

Grad Beograd je uštedeo 1,1 milijardu dinara objedinjavanjem javnih nabavki od 2009. do 2012. godine. Naime, u Beogradu je sprovedeno oko 400 postupaka javne nabavke u vrednosti od 10 milijardi dinara, što znači da je u navedenom periodu ostvarena ušteda od deset odsto.Beograd u Srbiji prednjači po gotovo svim parametrima istraživanja sistema javnih nabavki, pre svega po konceptu organizacije i ostvarenim rezultatima – uštedama i obezbeđivanju da se ekonomski i socijalni ciljevi ostvare na ekonomičan i efikasan način.

Javnim nabavkama Beograd uštedeo 1,1 milijardu dinaraGrad Beograd je uštedeo 1,1 milijardu dinara objedinjavanjem javnih nabavki od 2009. do 2012. godine, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Transparentnosti Srbije.

Naime, u Beogradu je sprovedeno oko 400 postupaka javne nabavke u vrednosti od 10 milijardi dinara, što znači da je u navedenom periodu ostvarena ušteda od deset odsto.

Prema izveštaju Transparentnosti Srbije, Beograd u Srbiji prednjači po gotovo svim parametrima istraživanja sistema javnih nabavki, pre svega po konceptu organizacije i ostvarenim rezultatima – uštedama i obezbeđivanju da se ekonomski i socijalni ciljevi ostvare na ekonomičan i efikasan način.

Objedinjavanjem javnih nabavki, šest gradova u Srbiji je od 2009. do 2012. godine uštedelo 1,75 milijardi dinara. Beograd, Niš, Novi Sad, Pančevo, Požarevac i Subotica centralizovano su nabavljali kancelarijski materijal, školski nameštaj, medicinsku i računarsku opremu, vozila, gorivo, udžbenike, sredstva i pribor za higijenu i namirnice, kao i usluge osiguranja lica i imovine, fizičko-tehničkog obezbeđenja, popravki i održavanja opreme, štampanja i prevoza.

Javne nabavke su sprovođene za predškolske ustanove, osnovne i srednje škole, ustanove kulture, zdravstvene ustanove i ustanove socijalne zaštite. Beograd je bio među gradovima u kojima su sprovođene javne nabavke koje zahtevaju specijalizovana znanja (medicinska, tehnička, osiguranje itd) i javne nabavke od strateškog značaja za grad, a u njemu su pružane i savetodavne usluge drugim naručiocima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik